Wat zijn mensen mooi!

Vol energie sporten of optreden, heerlijk feesten of ontspannen, schitterend acteren of musiceren:
Wat zijn mensen mooi!
En dát vind ik geweldig om vast te leggen!

Fotograferen doe ik al sinds het einde van de vorige eeuw. In eerste instantie puur hobbymatig, maar sinds een aantal jaren werk ik steeds vaker ‘in opdracht’. Dit doe ik naast mijn werk als Business Intelligence Specialist.

Je vindt mijn camera vooral in en rondom Zwolle, maar ik wil ook wel eens een beetje verdwalen. Ik fotografeer voornamelijk voor bedrijven en (sport)evenementen, maar ook jubilea, bruiloften en andere feestelijkheden.

Best kans dus dat ik jou al eens voor mijn camera heb gehad. Beviel dat en wil je meer, of sta je er nog niet op maar wil je dat wel? Neem dan gerust contact met mij op!

Wie ik ben?

Arjan Alderliesten

Fotograaf

Juist op een moment waarop foto’s er niet toe lijken te doen, is het goed om ze wel te laten maken. Want foto’s van een uitvaart zijn enorm waardevol! Is het niet nu, dan wel later. Dat weet ik uit eigen ervaring en uit de reacties die ik krijg op mijn reportages.

Nadat ik in familiekring een aantal uitvaartreportages gemaakt heb, merkte ik dat ik dat heel mooi en bijzonder vind om te doen. Als fotograaf leg ik graag emoties en kracht van mensen vast, en juist tijdens een uitvaart zijn die volop aanwezig. Ik zie die momenten en leg ze vast, waarschijnlijk zonder dat je het merkt.

Kan ik iets voor je betekenen?

Ik fotografeer voor:

Ik heb ook gefotografeerd voor:

En voor jou?

Bijna aan het eind van het analoge camera-tijdperk kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera: een Nikon F50.

Toen fotorolletjes echt niet meer konden heb ik een Canon Powershot A70 gekocht en een paar jaar later mijn eerste spiegelreflexcamera, een Nikon D40.

Inmiddels fotografeer ik met een Nikon Z6 en Z6ii, na ook nog enkele jaren met een Nikon D5200, D7200 en D750 gefotografeerd te hebben.

Minstens zo belangrijk als de camera, zijn de lenzen waarmee je fotografeert. In de afgelopen jaren heb ik een aardige collectie kunnen opbouwen. Mijn favoriete lens is mijn 70-200mm f2.8 telelens en daarnaast fotografeer ik ook graag met mijn vaste, lichtsterke 50 en 85mm f1.8 lenzen. Naast deze lenzen gebruik ik ook nog een 15-30mm f2.8 en 24-70mm f2.8 lens.

januari 2019

Nikon D50

januari 2019
januari 2019

Canon PowerShot A70

januari 2019
januari 2019

Nikon D40

januari 2019
januari 2019

Nikon D5100

januari 2019
januari 2019

Nikon D7200

januari 2019
januari 2019

Nikon D750

januari 2019
januari 2019

Nikon Z6

januari 2019
november 2021

Nikon Z6ii

november 2021

“Na elk feestje stond de internetkabel in ons studentenhuis weer roodgloeiend”

We schrijven dinsdag 22 februari 2005.

Ik zit middenin mijn studentijd en heb al vele duizenden foto’s van feestjes en andere vrolijkheden van mijn studentenvereniging geplaatst op alderliesten.tk; een eigen website, gehost op mijn eigen computer. Na elk feestje stond de internetkabel in ons studentenhuis weer roodgloeiend van de vele bezoekers (nog sorry daarvoor, UPC).

En op de late avond van die 22e februari besloot ik dat het zo niet langer kon. Het werd tijd voor een échte website, gehost bij een échte webhoster en met een échte domeinnaam. De naam was snel bedacht: Jestaaterop.nl. Het duurde vervolgens nog een paar uur, maar toen was Jestaaterop.nl een feit!