Intocht Sinterklaas in Stadshagen 2013

Even leek het er op dat het bezoek van Sinterklaas aan Stadshagen niet door kon gaan. Eerst bleek de haven te klein voor de boot van Sinterklaas, toen was de reserveboot lek en vervolgens kwam het vlot dat de pieten hadden gebouwd niet vooruit. Gelukkig was daar nog de wijkagent die snel een politieboot voor Sinterklaas wist te regelen.

Vele honderden kinderen – en hun ouders – juichten de Sint en zijn pieten toe toen zij eindelijk arriveerden. En zelfs de zon kwam achter de wolken vandaag, wat de intocht extra feestelijk maakte. Na de ontvangst in de haven stapte Sinterklaas op zijn paard en trok, onder begeleiding van een fanfarekorps en heel veel kinderen, de wijk door. De tocht eindigde in het winkelcentrum, waar de Sint nogmaals feestelijk onthaald werd.